marți, 18 mai 2010

Benzin' problem!

Revin la anii '90, asteptam pe cumnatul meu de la Galati, om harsit in toate, plimbat in toata lumea asta, sef la BTT era greu sa nu pleci un pic la nemti , la..., in sfarsit ca sa va lamuriti nu a fost in Japonia si in Australia.
Intru cu masina in oras intors dintr-o "misiune" de salvare.
Salvasem niste vin de la un amic de langa oras ( era sortit pieirii , clar! ) si vad masina tiganilor care se dadeau drept austrieci, sarbi, rusi, greci ori ce le venea la indemana.
Capota masinii ridicata in semn de respect,, iar ei cu stecla in mana...faceau semne disperate masinilor ca au ramas fara benzina.
Care era reteta: opreai de buna credinta sa ajuti nationalitatea inlocuitoare...pardon, conlocuitoare, si baietii incepeau sa-ti explice in limba gimnastica pana raguseau sub brat ca au ramas fara benzina.
Amestecau ici si colo cate un cuvant in sarbeste, sau greceste, ce le venea mai la indemana si intelegeai pana la urma ca nu mai au benzina dar nici bani, in schimb pentru 10 litri de benzina iti ofereau un inel barbatesc din aur masiv care avea cel putin 15 grame iar diferenta pana la pretul intreg al inelului o calculau la un pret de nimic, le mai dadeai 2-3000 si plecai cu un inel care facea de 5 ori pe atat...ce sa mai, chilipirul de pe lume!
Problemele apareau cam dupa o saptamana cand "aurul" incepea sa se inegreasca...de fapt era un bronz grafitat slefuit cu mare arta.
Vine cumnatul pe la mine, ne dam la vorba si imi aduc aminte sa-l previn ca s-ar putea sa vada negru in fata ochilor, recte baietii cu benzina si sa nu opreasca.
La plecare baietii erau la locul lor, la iesire din oras cu sticla aferenta, fac semnul magic si cumnatul meu n-are de lucru si opreste: care-i treaba?
-Benzin problem ..si urmeaza toata mascarada de mai sus cum ca ar fi sarbi.
Cumnatu' fusese prin fosta Yugoslavie de cateva ori asa ca le-a raspuns in sarbeste,...stupoare!
Nu ca de fapt sunt greci si...vine raspunsul in greceste!
Pfff...de fapt au fost in Grecia dar ei sunt rusi...aaa, de ce nu ziceti asa?
Si vine un minut de rusa cursiva...ochii mari!
Baietii incep sa bata in retragere cum ca nu se inteleg cu omu' si in drum spre masina cumnatu' intreaba:
-Catasar comuna bre?( de unde esti, in tiganeste)
Raman toti cu gurile cascate...pana la urma raspunde unul fluturand din maini mai mai sa-si ia zborul:
-Haoleu, stii si tiganeste?Ai bre pleaca d'acilea ca ne sperii "clientii" ce dracu'!

Un comentariu: