duminică, 25 aprilie 2010

Curcile.

Ne strangeam prin anii '90 undeva in deal la un pensionar care facea un vin pelin fantastic, parca erau toate florile pamantului stranse in el.
Eu lucrand in industria laptelui veneam cu lactatele, amicul de la abator cu ale porcului, cel de la brutarie cu painea, vinul era loco...ce sa mai, de toate.
La una din degustarile astea amicul de la abator e interpelat de gazda: domnuu' x, am vazut la dumneavoastra niste pui de curca frumosi, de unde i-ati luat ca as vrea si eu?
Omul meu pus pe glume: de la Bacau, cum intri in oras pe stanga, te duci la director si-i spui ca te-am trimis eu si te serveste.
Intre timp tot invartindu-ne sa ne gasim locul, sa degustam tuica ( tuica acolo insemna un pahar de vin pelin fara sifon) , sa lasam pachetele cu cascaval , carne si tot ce mai aveam ,observam ca nu luase nici unul apa minerala.
Aaaa, zic stai putin ca tre' sa vina si militianul ( un alt amic, ofiter de politie), pun mana pe telefon ,il sun si-i zic: coane cand vii incoace opreste pe la alimentara si ia o lada de apa minerala ca am uitat toti.
Pauza...alo? alo? Amicul tot bombanea ceva pe langa telefon.
Ce zici mai acolo?
El: pai da! ca asa sunteti voi! iar platesc eu!!!
La 1 saptamana se reuneste iar lotul de cheflii si pornim la deal. Curtea lui nea Fagadau plina cu ...curci!
Amicul de la abator: mai Mitica, de unde sunt astea?(inca nu gaseai pe timpul ala tot ce voiai decat cu pile)
nea Mitica: pai am fost la Bacau unde m-ati trimis dumneavoastra, nu era pe stanga era pe dreapta, i-am zis lu dom' director ca m-ati trimis dumneavoastra, a zis ca nu va cunoaste da' m-a servit.

Un comentariu:

  1. =)))))))))))))))) Doamne rad de ma prapadesc .
    Ai un blog super tare , o sa il recomand pe blocul meu . www.oriflame14.blogspot.com

    App blogul tau mi a fost recomandat de 3ngi(Gabi) de pe triburile.

    RăspundețiȘtergere