sâmbătă, 24 martie 2012

Volanu'

Am un obicei sacaitor, ma trezesc dimineata la 5 si incep sa functionez, bineinteles dupa primul ibric.
Cel de al doilea obicei e sa-i coc celui d-al doilea vecin si prieten de vreo 35 de ani incoace (in ultimii 10 ani am renuntat, ne despart 4000 de kilometri) o goanga.
Despre barbosu' e vorba, e suflet de artist, cu ochii dupa fluturi si cu bocancii in noroi.
Dar asta cam e valabil pentru toti asa-i?
Visam cai roz pe pereti maro.
Hai sa ne intoarcem in timp vreo 24 de ani (doamne....cum trec anii pe langa noi...).
Jucam table in "atelierul" lui, el mormaia si bombanea infricosator fiindca pierdea constant, inscris cumva in vesta aceea beige cu 324 de buzunare, pazit atent din spate de sculptura lui preferata: un pumn inchis degetul aratator si cel mijlociu fiind despartite  de cel gros intr-o isbucnire victorioasa(in ultimul timp am vazut ca pana si mana ciu-ciu cum o numesc eu e mancata de carii:( ), pe venele mainii catarandui-se un alpinist ( avea si damblaua asta, fost rugbist amestecat cu un montagnard, un melanj periculos ), inconjurati de sute de sertare cu suruburi, dalti de scupltat, fire, piulite...
Tipul de om asa de meticulos incat se pierde in firul de par care se incapataneaza sa se lipeasca de geamul de la baie in timp ce hornul se darama langa el.
Asta a fost prezentarea sumara, aveam Dacia pe timpul acela toti.
El avea Freackdacia!
Te urcai in Dacia lui "beige" si incepea sa-ti arate toate cele 286 de butoane instalate de el fiecare din ele avand o functie, culmea!
Oricum dupa ce a cumparat ( phaaa! mi-am adus aminte! am fost la nunta lui, costumul lui era beige!!!) Dacia beige, a....demontat-o frrate!!!
Intru la el in curte traversez bucataria ( sarut-mana Lumi) ajung in spatele proprietatii si raman cu piciorul in aer..
Toata curtea din spate era plina de table beige, suruburi , planetare, scaune...scheletul masinii era afara pe strada .


Masina in sine era un quelquechose, daca avea atunci utilajele, banii si tehnologia de acum....mi-e frica sa ma gandesc.
Revenons a nous moutons: adicatelea sa ne indreptam atentia catre nervii  lui Fred , era deja irascibil pierzand partida dupa partida, la un moment dat pleaca: ma duc sa dau mana cu un prieten vechi din copilarie. in timpul asta mi se aprinde becul : aha!
Intre timp am invatat ( tot de la el ) ca volanul se desface cu cheia de '24...hmmmm
Am ochit o cheie de '24, (pana vine el am timp)
Imi tremurau mainile.
Am desfacut volanul masinii lui si l-am pus pe bancheta din spate
.
Dimineata  la 7 eram cu gatul  ca girafa peste gard.
Se urca in masina...hmmm, ceva in neregula, in fine.
Ma uitam la el cu ochii scosi din orbite cum se chinuia sa prinda volanul facand miscari sacadate ca si cum ar fi stors cate o rosie in fiecare mana.Moaaama cate rosii a stors in dimineata aia!!!!
Se da jos din masina scarpinandu-se in cap , se uita pe langa ea si se intoarce odata cu tot corpul si cu o fata neagra catre casa mea strigand: aliiii!!!
Ma rog, eu asta am auzit:)))
4:2 poarta in casa. Jucam iarasi table ( pe timpul abuziv impuscatului asta era una din distractiile curente. A! si mai era Captain DAN pe care il jucam tot cu barbosu', bineinteles dupa ce se incarca de pe 6 casete si tiuia cam ca tonul de fax de iti venea sa cauti tantarii pe langa tine:)  )
Incepe sa-si laude motorul Daciei beige, cum ca si ca si sa vezi...mrrrrrr....
Ce sa-ti fac daca-mi dai idei?
"Imi aduc aminte" ca nu mai am tigari si -vezi ca dau o fuga peste drum sa-mi iau un pachet de tigari.
Vin pregatit cu vreo 3-4 piulite de '6 si o seringa de 100 de ml plina cu motorina, pe care le incarc tacticos pe teava de esapament a bestiei care face si drege...
A doua zi avea 18,5 metri de fum in urma si un zgomot distinctiv in ritmul motorului.
CLAR! E setu'. A schimbat setul motor si se uita cu mirare la pistoane si camasi: nu ar avea urme de uzura bre...
I-am zis dupa un an de zile.
Dupa ce a schimbat setul motor a inceput iar sa se mandreasca cu Dacia lui beige....mrrrrr, lucram pe timpul ala la fabrica de lapte ori pentru analiza grasimii din lapte se folosea acid sulfuric fumans si alcool amilic (un alcool foarte gras cu un miros asa de puturos ca iti dadeau lacrimile)
Reunim intr-o seara "lotul", recte eu barbosu' si talposu si ne apucam cu sarg de table.Nu inainte sa-i strecor 50 de grame de alcool amilic in bidonul de apa al stropitorii de parbriz...
Diliu.Eu. Putea sa se infiga intr-un pom sau mai rau , in alta masina, un TIR (mnnnu, pe timpul ala circulau mai mult masini de 7,5 tone) oricum, atunci cand a pornit stergatoarele parbrizul a devenit mat. Punct.
A doua zi am zis hai sa-l linistesc cu o tabla la mine, Titi (un alt amic) era si el venit deja...hai.
Pe timpul ala ca sa mergi la toaleta trebuia sa treci pe langa un raft plin cu de toate, printre care se gaseau si vreo 6 recipiente de plastic fiecare cam de 200 de ml, pline cu esenta de parfum folosita la Dero pentru detergenti, o substanta uleioasa care mirosea de la 20 de metri.
Pleaca la toaleta Titi, ies dupa el, vezi ca pe raft asa si pe dincolo, cand o merge barbosu' la toaleta dai pe el, sa vezi rasu' dracului.
Pleaca la toaleta barbosu', ies dupa el, vezi ca pe raft asa si pe dincolo, cand o merge Titi la toaleta dai pe el, sa vezi rasu' dracului.
Cand s-au nimerit amandoi au inceput sa se improaste cu parfum.


M-au boscorodit nevestele amandurora, cica le mirosea si sarma de la rufe .....










7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu